Behandelplan nieuwe prothese:

TPPVKLEEFIntake gesprek, duur ca. 30 minuten

Voordat we beginnen met uw (nieuwe) perfecte gebitsprothese noteren wij uw persoonlijke gegevens, eventueel medicijngebruik en gegevens over uw gezondheid. Ook worden Uw huidige prothese en uw mondholte nagekeken.

Eerste afdrukken, duur ca. 20 minuten

Bij deze afspraak worden situatie afdrukken van uw beide kaken gemaakt (happen). De modellen die hierdoor worden verkregen dienen als basis voor de definitieve afdrukken.

Definitieve afdrukken, duur ca. 60 minuten

Met behulp van speciaal voor u gemaakte lepels worden de definitieve afdrukken van de beide kaakdelen gemaakt. Hiermee worden ook de randlengte en pasvorm van de prothesen vastgelegd.

Beetbepaling, duur ca. 45 minuten

Bepaald wordt hoe de kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond is voor het kunstgebit. Rekening houdend met uw persoonlijke wensen worden de kleur en vorm van de tanden en kiezen uitgezocht. Graag gebruiken wij dan foto’s van vroeger zodat wij met de prothese de gelijkenis van uw vroegere uitstraling en gezicht het best kunnen benaderen.

Passen in was, duur ca. 30 minuten

Bekeken wordt of de tanden van de prothese mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. De tanden en kiezen staan nog op een wasplaatje, waardoor de pasvorm van de prothese nog niet optimaal zal zijn. Iemand meenemen kan u helpen bij het beoordelen van uw nieuwe uiterlijk.

Plaatsen en instructie, duur ca. 20 minuten

De prothese wordt in de mond geplaatst en op esthetiek, drukplaatsen en spraak gecontroleerd. Tevens neem ik met u de folder door waarin gebruik en onderhoud staan. U gaat van af uw (nieuwe) prothese gebruiken. Het gewennings-proces kan enkele weken duren. Direct kan er een afspraak voor nacontrole gemaakt worden.

Na-controle, duur ca. 15 minuten

Uw tandprotheticus controleert de pasvorm en functie van het kunstgebit en zal waar dat nodig mocht zijn nog enkele correcties uitvoeren.