controle en reparatie

PERIODIEKE CONTROLE EN REPARATIE DOOR UW TANDPROTHETICUS

controle_reparatie_slinken kaak_TPPvkleef Groningen | Veendam

WAAROM EEN PERIODIEKE CONTROLE VAN MIJN GEBITSPROTHESE?

Uit ervaring weten we dat bij een volledige gebitsprothese (kunstgebit), in verloop van tijd, de kaken slinken. De onderkaak slinkt hierbij sneller dan de bovenkaak. Hierdoor kan de gebitsprothese los gaan zitten en klachten veroorzaken bij het dragen. Bij regelmatige controle, wij adviseren om de 2 jaar, kunnen deze problemen worden voorkomen. Bij de controles kan dan vroegtijdig ingegrepen worden, bijvoorbeeld door de pasvorm aan te passen (rebasen). Heeft u een kunstgebit op implantaten dan is een jaarlijkse controle aan te bevelen. Heeft u een gebitsprothese die ouder is dan 5 jaar dan is helemaal verstandig om een afspraak te maken met onze praktijk.

De Tandprothetische praktijk P.J.A. van Kleef voert bovengenoemde controles, bij een volledige onder- en boven prothese, geheel gratis uit en heeft het geen invloed op uw “eigen risico” saldo. Eventuele geconstateerde noodzakelijke aanpassingen/reparaties worden vaak volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wij geven niet alleen vrijblijvend advies maar lossen het samen met u op! Uw gebit is onze zorg en uw persoonlijk visitekaartje.
Wilt u een op maat gemaakt en aan al uw wensen aangepast kunstgebit, al dan niet op implantaten, dan bent u van harte welkom voor een controle van uw huidige gebitsprothese.

reparaties

Reparaties voeren we uit op afspraak. Het voordeel is dan, dat de reparatie direct uitgevoerd wordt. Reparaties hoeft u niet te betalen, die worden vergoed vanuit de basisverzekering. We repareren alleen totale gebitsprotheses, dus geen gedeeltelijke protheses en frameprotheses. Dat is de taak van de tandarts, gezien het feit dat u dan nog eigen gebitselementen heeft.

REPAREER DE PROTHESE NOOIT ZELF! DE KANS IS GROOT DAT DE PROTHESE ERNA NIET MEER PAST!