behandelplan

1 - INTAKE GESPREK ca. 30 MIN.

Voordat we beginnen met uw (nieuwe) perfecte gebitsprothese noteren wij uw persoonlijke gegevens, eventueel medicijngebruik en gegevens over uw gezondheid. Ook worden Uw huidige prothese en uw mondholte nagekeken.

2 - eerste afdrukken ca. 20 MIN.

Bij deze afspraak worden situatie afdrukken van uw beide kaken gemaakt (happen). De modellen die hierdoor worden verkregen dienen als basis voor de definitieve afdrukken.

3 - DEF. AFDRUKKEN ca. 60 MIN.

Met behulp van speciaal voor u gemaakte lepels worden de definitieve afdrukken van de beide kaakdelen gemaakt. Hiermee worden ook de randlengte en pasvorm van de prothesen vastgelegd.

4 - BEETBEPALING ca. 45 MIN.

Bepaald wordt hoe de kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond is voor het kunstgebit. Rekening houdend met uw persoonlijke wensen worden de kleur en vorm van de tanden en kiezen uitgezocht. Graag gebruiken wij dan foto’s

5 - PASSEN IN WAS ca. 30 MIN.

Bekeken wordt of de tanden van de prothese mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. De tanden en kiezen staan nog op een wasplaatje, waardoor de pasvorm van de prothese nog niet optimaal zal zijn. Iemand meenemen kan u helpen bij het beoordelen van uw nieuwe uiterlijk.

6 - PLAATSING EN UITLEG ca. 20 MIN.

De prothese wordt in de mond geplaatst en op esthetiek, drukplaatsen en spraak gecontroleerd. Tevens neem ik met u de folder door waarin gebruik en onderhoud staan. U gaat van af uw (nieuwe) prothese gebruiken. Het gewennings-proces kan enkele weken duren. Direct kan er een afspraak voor nacontrole gemaakt worden.

7 - NACONTROLE ca. 15 MIN.

Uw tandprotheticus controleert de pasvorm en functie van het kunstgebit en zal waar dat nodig mocht zijn nog enkele correcties uitvoeren.